Boom verzorging

Als boomverzorger weet je alles van zieke bomen en de manier waarop je ze weer beter kunt maken. Net als een chirurg in een ziekenhuis. Om precies te achterhalen wat er met een zieke boom aan de hand is gebruiken we onze kennis en ervaring.,ervaring die is door gegeven  van vader op Zoon en zo kunnen wij de juiste keuzes maken voor de behandeling voor u boom.

ook kunnen wij zorgen voor kroon verankering van u boom zo dat uw boom terug veilig wordt.

Bosexploitatie

Henskens uit Waanrode is gespecialiseerd in bosexploitatie. het bedrijf kan over een groot gebied ingezet worden om uw bossen op te meten en uw bomen aan te kopen. 

Vellen en snoeien van bomen

Om uw bomen gezond én veilig te houden, is regelmatig snoeien essentieel. Bij ons kunt terecht voor zowel regelmatige snoeiwerken als voor het vellen van uw bomen. Wij zijn gespecialiseerd in het snoeien en vellen van bomen. Voor dit soort werk zijn wij natuurlijk goed uitgerust met een eigen hoogtewerker en/of klimtechniek.

Uitfrezen van stronken

Stronken kunnen hoe groot ze soms ook zijn, volledig verwijderd worden.

Daarvoor zetten wij degelijk materiaal in. Wij kunnen stronken uitfrezen stronk per stronk, bijvoorbeeld tussen opritten of huizen.

Wij beschikken zowel over een grote als een compacte machine waarmee wij ook moeilijk te bereiken plaatsen kunnen komen.

Bosfreeswerken

Op zoek naar een professionele firma om uw takhout en stronken te verpulveren?

Henskens BV is de aangewezen partner voor uw bosfreeswerken wij beschikken over 2 machines zodat wij de juiste oplossing hebben voor uw situatie.

Bomen, stronken, wortels, takken en andere struikgewassen vermalen we tot fijne snippers die vervolgens indien gewenst kunnen worden ingewerkt in de grond, tot maar liefst 40 cm diep.

Deze snippers dienen als compost voor de grond, en hebben een positief effect op de structuur van de grond . Bovendien zorgen we voor een propere afwerking waar wij na dien alles kunnen nivelleren en nadien gras kunnen op zaaien.

Wij zorgen voor een proper en compleet vlak terrein. Begin dan ook zorgeloos te bouwen wanneer wij de bouwgrond hebben proper gemaakt.

wij zijn flexibel en zorgen voor een snelle service en Op een efficiënte manier zorgen we voor een mooi geheel. Dit zowel voor bedrijven als voor particulieren als voor overheidsinstelling

Advies en attest – boomveiligheidscontrole

Op deze manier proberen we risico’s bij bomen in te schatten. Zowel aangaande stabiliteit als breukgevoeligheid door middel van visuele  waarnemingen en of speciaal meet apparatuur zoals de Picus geluidstomografie en de Picus  Treetronic . Zo is het voor ons mogelijk om eerst op basis van bepaalde symptomen (conditie en structuur) die de veiligheid van de boom weerspiegelt. De bevindingen worden overzichtelijk gerapporteerd met een voorstelling van de boom-specifieke maatregelen worden voorgesteld.

Snoeien van hagen

Voor het snoeien en in vorm brengen van uw hagen en bomen kan u ook altijd bij ons terecht. Wij werken secuur en met zorg voor de planten. Ook het snoeiafval nemen wij uiteraard graag voor u weg.